Després d’un mes intens de pel·lícula a Borredà, arriba l’agost. I amb l’agost, arriben els camells. És el moment d’agafar la motxilla i preparar-se per omplir-la amb tot allò que […]

Després d’un mes intens de pel·lícula a Borredà, arriba l’agost. I amb l’agost, arriben els camells. És el moment d’agafar la motxilla i preparar-se per omplir-la amb tot allò que la ruta de Camells ens regali. 

Els escenaris de la 29a ruta de Camells han estat Salardú (Vall d’Aran) i Cornellà de Terri (Girona). La ruta va engegar el dia 17 d’agost omplint dos autocars amb 76 camells i camelles, 10 monitors i 2 conductors disposats a viure 10 dies molt intensament. 

Situats a l’alberg de Salardú vam poder viure històries que només la part de muntanya ens pot regalar: la excursió als llacs de Bacivèrs amb aquella boira que semblava que visquessis dins d’un conte, l’excursió al Tuc de Gerber on les converses eren molt buscades, viure un debat als peus del refugi de Conangles, les passejades culturals pels pobles de Unha i Gessa, improvisar una Patum al costat del pantà de Salenques o perdre’s pels carrerons de Salardú aprenent l’Aranès. 

Després de 6 dies per terres Araneses i travessant-nos mig Catalunya vam arribar a Mas Batllori (Cornellà de Gerri) per encetar la segona part de la ruta. La visita a Girona explicada per les paraules de la Cèlia i l’Hug, veure 10 camells microscòpics dins una agulla al museu de Besalú, les estones de piscina a la casa, ballar de nit a la platja de l’Estartit o viure una revetlla de pel·lícula per acabar-ho d’arrodonir tot plegat. Històries que només et regalen els camells. 

El Ramon M. Serchs no ho podia descriure de millor manera. Què és ser camell?

“Ser camells és travessa el desert que va de la infantesa a la joventut entre dunes d’adolescència i algun oasi d’enamorament. Des dels cims més alts fins a dins el mar, avui un museu, demà una nit de gresca… el país esdevé una ruta on el mapa és l’amistat que, com el mateix camell, va creixent en tots els sentits”. 

Han estat 10 dies molt intensos, plens d’activitats, de plors, d’abraçades, de rialles, de jocs, de reflexions, de sentiments… Són deu dies que només qui ho ha viscut sap què signifiquen. I els qui hem viscut aquesta 29a ruta de Camells tornem amb les motxilles plenes a vessar de totes les històries i moments que hi hem viscut i que sabem, del cert, que no s’oblidaran 

A dia d’avui, encara no sabem què és que ho fa tot tan especial, tan ple, tan màgic. El que sí sabem és que tenim una recepta que ens fa créixer a tots plegats i que, 29 anys després, continua funcionant. I és que… Camells, quin gran invent!  

Gràcies a tots i a totes per aquesta ruta! Un any més ha estat un èxit rotund!