Pastorets pels més menuts

Amb l’arribada de les festes nadalenques, el local del Grup Colònies a Borredà s’omple d’infants que assagen amb molta il·lusió les danses i les escenes que formen “Uns Pastorets Infantils”.

Les funcions

Dos mesos intensos d’assajos culminen amb dues representacions al Teatre Municipal de Berga amb una duració d’una hora i mitja. Les dates canvien cada any en funció del calendari de les festes.

LA HISTÒRIA QUE ENS HA PORTAT FINS AQUÍ

Des de principis dels anys 80 que el Grup Colònies a Borredà sempre ha tingut una relació molt estreta amb els Pastorets Infantils. Primer al Teatre Patronat, amb el Belluguet i el Bieló, i després al Teatre Municipal, sense oblidar els tres anys de Pessebre Vivent al Parc del Lledó (degut a les obres de rehabilitació del Teatre Municipal).

S’han anat representat diferents textos: el text de Mn. Armengou, barreges de diferents autors, Hem vist l’estel de Jaume Huch, el text de Joan Salvador i l’actual: un text propi que s’adapta cada any segons la participació, perquè tothom hi pugui tenir cabuda.

Papers per a tots

Els actors de 5 a 10 anys es reparteixen entre els diferents balls de les diferents escenes i els actors i les actrius més grans, d’11 i 12 anys, són els responsables de donar veu als diferents personatges dels Pastorets Infantils.

El fet és que amb el pas dels anys, els Pastorets Infantils han passat a ser una part més de l’entitat que mou gairebé més de 300 persones entre petits i joves. I, com a recompensa de la bona feina feta, passades les festes de Nadal s’organitza una excursió en algun lloc del Berguedà on es celebra el gran èxit d’aquests artistes.