P. Jordi Grau BanyeresAlguaire, 10 de març de 1935Lleida, 10 de desembre 2021 Benvolgut P. Jordi,Com tu començaries dient: “Pau i Bé”. Ens has deixat però ens ha quedat un […]

P. Jordi Grau Banyeres
Alguaire, 10 de març de 1935
Lleida, 10 de desembre 2021

Benvolgut P. Jordi,
Com tu començaries dient: “Pau i Bé”.

Ens has deixat però ens ha quedat un gran llegat per part teva. Tu sempre ens deies, “la mort forma part de la vida i l’hem d’entendre així”, segur que estàs en un bon lloc al costat de totes aquelles persones estimades que has retrobat.

Tu ens vas engrescar a uns quants a fer colònies devíem tenir 14 o 15 anys, no sabíem ni què era això de fer colònies però vam dir que endavant, vam viure-ho al teu costat, ens ho vas fer estimar i trobar-hi sentit i aquí estem encara, les colònies més vives que mai.

Sempre ens demanaves com anaven les tandes, encara que ara no vinguessis, n’estaves molt al cas i ens deies, “molt bé endavant, qui ho havia de dir que per aquí aquest món hi passarien tants infants, adolescents i joves, com també els diferents equips de monitors/es, bona feina esteu fent”.

Ens vas ensenyar a estimar a tothom qui formava part de les tandes, a entendre que anàvem a fer un servei, ens deies: “A colònies anem a servir, no a ser servits” i una altra cosa que també sempre ens repeties “A colònies primer de tot és la canalla”.

Això ho hem ben après, a l’igual que moltes altres coses que tu ens vas transmetre i ensenyar. Les misses de colònies sempre eren especials i plenes de sentit, els nens i nenes les entenien. La fe ens la vas fer viure i ensenyar amb el teu testimoniatge.

Les xerrades a la sala de monitors no s’acabaven mai perquè hi hauríem passat hores rient, i parlant… molts records, molts…, és has deixat un bon llegat Jordi i pots estar-ne molt satisfet.

GRÀCIES, GRÀCIES, GRÀCIES per tot Pare Jordi, continuarem amb tot allò que ens vas ensenyar. Si has vist al Ramon, torneu a fer colònies allà on sigueu, que valdrà la pena.

No et treguis mai el fulard del coll. D’estoles de capellà, n’hi deuen haver moltes, per aquí dalt al cel; en canvi, de fulards com el nostre, ben pocs, per no dir cap. Amb el fulard al coll va començar la nostra història.

Una forta abraçada Pare Jordi i a reveure. Ajuda’ns i prega per nosaltres i per les Colònies.


Berga, 11 de desembre de 2021
GRUP COLÒNIES A BORREDÀ