Qui som Colònies a Borredà?

El Grup Colònies a Borredà és una entitat berguedana que es defineix com una associació juvenil, sense ànim de lucre, de voluntariat, confessional i d’educació en el lleure amb infants i joves. Està federada al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) que alhora és entitat membre de Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai.

Una mica d’història

La trajectòria va iniciar-se el 1976 i ha continuat viva fins a l’actualitat, fent activitats a Berga i a la comarca durant tot l’any. Durant tots aquests anys, pel Grup Colònies a Borredà, hi ha passat més de 2.500 persones. Actualment, hi ha 450 infants i joves, un equip de monitors i monitores de més de 50 persones i uns 400 socis de l’entitat.

Més informació

La funció educativa i social ha estat poder oferir una bona tasca educativa a tots els infants i joves que han participat de les diferents tandes de colònies d’estiu, de la ruta de joves (Camells), de les activitats d’esplai durant el curs escolar, dels Pastorets Infantils per les festes nadalenques, etc.

També de cara a les famílies de tots aquests participants s’han ofert, en diferents ocasions, a colònies de pares i mares, dies d’esplai conjuntes amb els seus fills i filles. Alhora, el Grup Colònies a Borredà ha potenciat la formació i ha col·laborat en l’organització de cursos de monitors i directors de lleure amb infants i joves perquè els monitors i les monitores es poguessin formar a la mateixa comarca.

El grup compta amb un bon reconeixement social a nivell local, ja que la seva participació en les diferents activitats és alta, activa i amb una bona trajectòria.

Descàrregues

Ideari del grup

Objectius generals

Finalitats educatives

Activitats