Més de 40 anys d’història

Els inicis del Grup Colònies a Borredà els trobem a l’estiu de 1976 quan el pare franciscà Jordi Grau i la germana dominica Montserrat Sala emprenien la primera tanda de colònies al poble de Borredà amb 30 infants de les escoles La Salle i Mare de Déu del Roser. Els primers dos anys, els monitors eren de Vilanova i la Geltrú, que és amb qui i on el Pare Jordi havia començat a fer colònies. Mica en mica, es van anar incorporant al grup joves monitors de Berga.

No només colònies

La iniciativa anava creixent i es veu la necessitat de fer més d’una tanda a partir de 1982. Al 1983 es produeix un relleu al capdavant de l’entitat a causa d’un nou destí del Pare Jordi.

L’equip de monitors anava creixent i el nombre de quitxalla també. Al 1990, es creen els Camells per a donar resposta als infants que amb 14 anys ja no podien anar més a colònies.

Amb molta vitalitat al 1995 s’arriba al 20è aniversari i com a regal, l’esplai. Moltes vegades s’havia dit: “per què l’esperit de les colònies només està viu durant uns dies al juliol?”. Doncs, per continuar mantenint la flama encesa durant l’any es crea l’esplai, amb trobades periòdiques pels diferents grups d’edat.

Noves insal·lacions, nous projectes

A partir del 2000, el Grup té un creixement quantitatiu important. En motiu del 25è aniversari es creu oportú aportar alguna cosa per als infants a la ciutat. Així doncs, s’impulsen accions concretes dins la ciutat sota el nom de La ciutat dels infants i la possible creació del Consell d’Infants.

El local social de l’entitat es fa petit i les necessitats fan que el grup faci una inversió molt important i, al 2004, compri el local situat al carrer Cervantes, número 25 de Berga.

Junts X Créixer

A partir del 2006, el grup va agafant solidesa. Cada any el nombre de participants ha anat augmentant i s’arriba al 30è aniversari amb la campanya Junts X Créixer que pretén consolidar el projecte de Colònies a Borredà amb la captació de socis.

El darrer projecte arriba de les mans del 40è aniversari, moment en què el Grup Colònies a Borredà passa a gestionar la Casa de Colònies Llar del Pare Coll (Borredà).

Llibret editat en motiu del 40è aniversari

El podeu descarregar aquí